1 januari 2024: de aftelklok staat op 0 !

Het zal in de zomer van 2021 geweest zijn dat ik de RvT van SAAM* om demotie heb gevraagd. Lang was ik Collega van Bestuur. Prachtige verantwoordelijkheid. Hele mooie opdracht voor kinderen. Daar ga ik goed op. En toch zag ik even ‘een onsje minder’ als het goede perspectief voor mij. Niet alle dagen AAN. Niet in ALLE netwerken, soms zo ver af van de bedoeling (onze opdracht aan kinderen), actief. En zo geschiedde. Ik kreeg die kans tot demotie. Martijn mocht de kans tot promotie pakken. Het voorbije jaar waren we samen collega’s van bestuur. Een fade-out fade-in jaar om nooit te vergeten en ook om nooit meer over te doen.
Wij deden het wel. En hoe!  

5 oktober, tijdens de SAAM* inspiratie dag, kreeg ik een aftel klok. Geplaatst op onze online omgeving het SAAM*plein. Steeds aftellende minuten van het spreekwoordelijke Mantelpak naar de Spijkerbroek. (in het onderwijsmoment 2017 schreef ik daar een blog over)

De laatste weken als Collega van Bestuur waren indrukwekkende weken. Alle directeuren en collega’s MT, waarvan ik jarenlang de juf was, schreef ik een brief om mijn deel in hun P-dossier af te ronden. Tijdens afsluitende borrel bij mij thuis ontving ik zoveel cadeaus en hartelijks van hen. Opgeschreven of uitgesproken in een prachtig filmpje. Waarin ook kinderen – waar ik even juf was geweest – uitspraken deden over wat ze van mij hadden geleerd. Dat een rooster niet het belangrijkste is en huiswerk ook niet. ()

Meesterlijke speech van Martijn met als klapper op de vuurpijl een ‘eigen’ SAAM* symbool cadeau wat vanaf nu de tien eerdere aan zal vullen.

Naast SAAM* Kind  Onderwijs  Kwaliteit Opvang Ruimte Richting  Zien  Zijn Samen  en Stralen  is er vanaf nu ook SAAM* leren. En het kan geen toeval zijn dat ik alle directeuren een lampje cadeau gaf… zonder dat ik dit wist. 

De voorbije jaren heb ik, vooral ook in de Corona tijd, heel veel kaartjes naar SAAM* collega’s gestuurd. Nu is hen gevraagd mij een kaartje te schrijven. Echt. Met honderden kaartjes ben ik de vakantie in vertrokken. Zoveel aardigheid dat je het  bijna niet aankunt eigenlijk. Dit jaar best wel een emmertje vol gehuild denk ik. 

En. 
Van de RvT van SAAM*. Die mij dus deze demotie hebben gegund. Kreeg ik een flinke cadeaubon. Van de mooiste modezaak van Tilburg. Om daar de vetste spijkerbroek ooit te scoren! Die ga ik met liefde dragen. Dat mantelpak ook nog wel hoor. Mijn onderwijsmoment 2023 is daar. De aftelklok staat op 0. Heerlijk een afscheid zonder afscheid.

Ik blijf mooi CvB bij SAAM*

Van Collega van Bestuur naar Collega van Beleid. Met als focus leren en opleiden. Leve 2024. Leve alle kansen die er liggen! Lerende kinderen en collega’s vol van hoge verwachtingen steevast als kompas.  

Drs Edith van Montfort
Collega van Bestuur 
SAAM*

9 gedachten over “1 januari 2024: de aftelklok staat op 0 !”

 1. Dit niet wetende, ook geen kaartje gestuurd. Wel in Coronatijd een kaartje van jou gehad. Dat was fijn! Nog bedankt daarvoor.
  De waardering voor elkaar is altijd wederzijds geweest en dat voelde fijn.
  Daarom veel succes in je nieuwe functie juf Edith!!
  Van een van haar pensioen genietende juf Irna.
  PS: het onderwijs mis ik heel erg…dat zal altijd wel zo blijven. Liefs 👋✋️

 2. Wat heerlijk om deze stappen te mogen meegenieten! Nog even het moment van 2017 terug gelezen en wat een machtig mooie momenten heb jij bij SAAM* gehad en zul je in de toekomst zeker nog hebben! Geniet ervan! Ik kijk uit naar wat de toekomst je gaat brengen!

 3. Ha Edith, lang geleden al weer kwam ik met mijn toenmalige bestuurder bij jou op inspiratie bezoek voor ons strategische beleidsplan. Jij deelde met liefde. Mijn ambitie destijds om bestuurder te worden is uiteindelijk ook andere verlopen. Ik volgde mijn innerlijke beweging soms in mantelpak, soms in spijkerbroek. Edith het gaat je goed! Ik smul nog graag hier en daar mee van jouw wonderlijke, heerlijke, eerlijke ervaringen. Lieve groet Ilse van Hal (Zwolle)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.