De onderwijssector is warm

Soms gebeuren er dingen in je leven waar je geen vat op hebt. Zo kwam in augustus 2023 mijn huwelijk ten einde. Geschrokken reacties vanuit mijn collega’s, maar ook begrip, veel begrip. We kunnen gelukkig in goede harmonie uit elkaar, wat vooral erg fijn is voor de kinderen. Een paar maanden later kreeg ik een flink auto-ongeluk samen met onze dochter. Even een black-out gehad door alle zorgen over de scheiding en de intensieve zorg voor haar. Gelukkig niet al teveel letsel en opnieuw de warme steunbetuigingen van collega’s om me heen. Kaartjes, cadeautjes en heel veel lieve woorden van mensen die je ‘slechts’ tijdens je werk spreekt. Ik vind dat heel bijzonder en heb dat wel vaker mogen ervaren, maar het is zeker geen vanzelfsprekendheid. Begrip ook vanuit de rector en het directieteam waar ik voor werk. Even een tandje terug mogen schakelen terwijl de vervanging al in de startblokken stond om ook voor hen het primaire proces gaande te kunnen houden. De onderwijssector is warm, sociaal betrokken en meelevend. Zoveel is mij wel duidelijk geworden het afgelopen half jaar. En ook nu, nu we voor een vreselijk en onwerkelijk probleem staan waar we helemaal niets aan kunnen veranderen, zijn ze er voor mij. Absoluut een reden voor mij om dit te benoemen als onderwijsmoment van 2023. De warmte, belangstelling en ondersteunende arm vanuit mijn collega’s in het onderwijs doet zoveel goed. Het houdt me op de been, zorgt dat ik de zorg voor onze kinderen beter aankan en maakt me sterk om alle andere uitdagingen die het leven met zich meebrengt aan te gaan. Voor hen dus, dit onderwijsmoment 2023!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.