Wil je bij mij komen zitten?

Sinds januari 2022 werk ik niet meer alleen in mijn fijne atelier, maar doe ik dat samen met kinderen, jongeren en volwassenen met een hulpvraag. Samen gaan we er een creatief proces aan en vang ik terwijl we dat doen de talenten van mijn gasten. Het concept van Atelier Chill werd afgelopen jaar geboren. 

Talenten vangen is helemaal niet moeilijk, ze  dienen zich vanzelf aan. Tijdens het beeldend werken gebeurt zoveel dat het duiden van de specifieke talenten vanzelf gaat. Mijn chillers ook nog zover krijgen dat ze zelf in hun eigen talent gingen geloven was een stuk moeilijker. 

Ik werk met twee liever chillers al een tijdje regelmatig. Ik zie ze een paar keer per maand. Twee mooie langdurige processen waarin ik de verdieping op mag zoeken. Het is fantastisch om dat te mogen doen. 

Mijn onderwijsmoment vond plaats op een middag vlak voor Sinterklaas. De spanning en drukte speelden duidelijk een rol, want er was weinig rust. We hopten van het ene idee naar het andere. Ik volgde de behoefte die er op dat moment was. Mijn atelier is niet heel groot maar wel een meter of 8 lang. Ik was even iets aan de andere kant van het atelier aan het pakken voor weer een nieuw idee. 

“Lizette, ja zei ik, wat is er? Wil je bij mij komen zitten? Wat moet ik voor je doen vroeg ik. Heb je hulp nodig? Nee, dat hoeft niet. Je hoeft niets te doen. Ik heb geen hulp nodig. Je hoeft hier alleen maar te komen zitten. Bij mij. Vind ik fijn…”

Mijn allerbelangrijkste les dit jaar…Soms is er zijn genoeg. Gewoon nabij zijn. Niets doen. Niets zeggen. Gewoon zitten, kijken, mijmeren en er zijn…

Dankbaar dat ik dit mag doen en deze lessen mag leren.

Lizette Knuvers Mijland 

1 gedachte over “Wil je bij mij komen zitten?”

  1. Heel herkenbaar. Mooi! Dat is 1 op 1 verbinding maken. En dit kind trekt het touwtje nog even lekker strakker. Kom maar bij hem/haar. 😉
    Zo genieten dit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.