V e e r k r a c h t

Afgelopen jaar was het jaar van de op- en neergaande emoties… Daar kan ik tijdens het schrijven over mijn onderwijsmoment niet omheen. Onwerkelijk. Bizar. Gevoelens van onzekerheid, onrust, onduidelijkheid, kwetsbaarheid, verdriet, ongerustheid, gemis, optimisme, strijdbaarheid, verbaasdheid, frustratie, teleurstelling, hoop, groot gevoel van verantwoordelijkheid en twijfels, regelmodus, vol hoofd, doorzettingsvermogen, flexibiliteit, blijheid, vragen, creativiteit, uitdaging, contact houden, EHBTB, noodopvang, omdenken, onzichtbaarheid van de kinderopvang, verstandshuwelijk onderwijs en kinderopvang, maatschappelijke verantwoordelijkheid, veerkracht en werken in flow. Een achtbaan!

Tijdens deze onstuimige rit is mij iets heel duidelijk geworden. Kriebels. Wat hou ik van mijn werk! Dat besef je toch het meest als je het niet meer kunt doen zoals je gewend bent. De interactie met de kinderen. Samen verwonderen, ontdekken en experimenteren. Kinderen iets mee kunnen geven. Kansen zien en pakken. Heerlijk. Go with flow!

Wat waren we, ik en mijn collega, dan ook blij dat vanaf 11 mei, na maanden noodopvang geboden te hebben, we meer kinderen mochten ontvangen. Helaas nog niet alle kinderen, daar waren nog wat hobbels, maar we mochten weer.
De week daarvoor zijn we nog langs alle peuters geweest om bij te kletsen en een DIY-moederdagknutselpakket af te geven. Het was fijn om al die glunderende koppies te zien. Dezelfde blijdschap was er weer op de eerste ochtend. Kinderen die enorm gegroeid zijn. Natuurlijk was het wennen. Wennen aan elkaar. Er werd heel rustig en stil gespeeld. Het was aftasten. Een vertrouwd dagritme, bekende gezichten. Glinsteringen in de ogen. Aan het eind van de ochtend was het als vanouds. Zo knap! Over veerkracht gesproken. Wel wat tranen aan het eind van de ochtend en een dikke knuffel. Want…lieve juf…zien we elkaar morgen weer?
                                   

Afbeelding met persoon, verschillend, kleurrijk, dezelfde

Automatisch gegenereerde beschrijving
Angélique de Haze
@AEEdeHaze
Tien jaar houder/directeur/meewerkend leidinggevende van Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang De Springplank in Oss.
Basisonderwijs/kinderopvang (23 jaar), Master SEN RT, Pedagogisch coach kinderopvang.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.