Een hele slechte film

Het had de titel van een mooi en spannend jongensboek kunnen zijn: 

“Arie trekt primair onderwijs uit het slop”, maar helaas is het boek er niet gekomen en raken we met het onderwijs steeds verder in de penArie.

Momenteel lijken de huidige ontwikkelingen in het PO meer op het scenario van “een hele slechte film”. Een film met veel talentvolle acteurs, maar een veel te beperkt budget, een filmproductie-maatschappij (no-future-investments) die investeren in de acteurs en onze kinderen niet belangrijk vindt en een regisseur (Arie S.) die wel probeert, of heeft geprobeerd om er iets van te maken, maar zelf ook weet dat dit een onmogelijke opdracht is. Jammer alleen dat hij het script niet aan wil passen en denkt dat de acteurs ook onder deze omstandigheden in staat zijn om er een succes van te maken en wel akkoord zullen blijven gaan met de voorwaarden. Die tijd is nu voorbij. Het wordt tijd voor een nieuw script. Gaat dat er niet komen dan willen de acteurs er niet meer in spelen en gaan de bioscoopbezoekers met een kater naar huis. Met het inzetten van een range van B-acteurs (niet vervelend bedoeld, want daarmee doen we heel veel mensen tekort), maar het zijn niet altijd de acteurs die vanuit “Passie” dit beroep gekozen hebben maken we de film echt niet beter. Het blijft nog steeds “een hele slechte film”

Want iedereen verwacht uiteindelijk wel dat we er toch een kaskraker van maken en de acteurs willen niets liever dan dat. Er zitten ook absoluut hele mooie en ontroerende scenes in, maar helaas worden die tegenwoordig vaak overschaduwd door de gevolgen van slechte keuzes in het script. De politiek pleegt om in filmtermen te blijven “karaktermoord”. Steeds minder acteurs willen de rol van leerkracht spelen en dat is zo jammer, want het is voor velen de rol van hun leven, de rol die ze met heel veel Passie spelen en de rol waarvoor ze acteur geworden zijn! 

Met het beperkte budget is het sowieso lastig om de cast rond te krijgen en een aantal acteurs speelt dan ook meerdere rollen. Dat komt de film ook niet ten goede en wekt zorg, verwarring en ongenoegen bij de bezoekers van de bioscoop. Sommige acteurs haken zelfs af en kiezen voor een andere toekomst buiten deze filmindustrie. Jammer dat er op deze manier zoveel talent verloren gaat. Niet alleen bij de acteurs, maar ook bij de kinderen die les krijgen in deze film.

Wanneer gaan we nu samen dat script aanpakken en samen die film maken, waarmee we een “Gouden Kalf, Golden Globe en Oscar” gaan winnen. Een film waar we allemaal heel trots op zijn, waar elke acteur in mee wil spelen en waar iedere bezoeker voor in de rij staat. 

Een film waarvan iedereen graag een vervolg wil zien, met dezelfde en ook weer nieuwe acteurs, nieuwe verhaallijnen en vooral heel veel mooie beelden!

Ik hoop deze film een keer met al mijn collega acteurs te mogen gaan maken. We moeten alleen de filmproductiemaatschappij nog achter ons krijgen en op zoek naar een topregisseur die echt de regie voert en zich medeverantwoordelijk voelt voor een echte “Kaskraker” 

Doen jullie mee?!

Jurgen Blakenburg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.