Parel

Mooie momenten. Parels. In 2018 heb ik er een aantal mogen beleven, maar er is er een waarbij ik stil wil staan. Het is een moment tussen twee mensen. Een meisje van net twee jaar en een oudere dame.

Vanaf begin 2018 bezoeken wij met een kleine groep peuters de opa’s en oma’s van een verzorgingshuis. Dit levert naast gezellige momenten, vertederende momenten op. Niet alle opa’s en oma’s krijgen veel bezoek en kruipen soms in hun schulp. De eerste ontmoetingen waren nog wat onwennig. Voor de peuters is de vele aandacht, die ze krijgen, in een nieuwe omgeving wennen. De een kletst er meteen op los en een ander wil graag nog even bij mij op schoot zitten. Voor de opa’s en oma’s is het aftasten. Maar er bloeit iets op. Het is een twinkeling in de ogen, een glimlach en een zacht gegiechel. 
De activiteiten, die samen worden ondernomen zijn divers. Samen spelletjes spelen, liedjes zingen, luisteren naar een verhaal, een spel met een parachutedoek en knutselen…

De kinderen voelen zich steeds meer thuis en we zien elke keer weer dezelfde opa’s en oma’s in de groepsruimte. Ze verheugen zich op het bezoek. Voor de kinderen is het een feestje!

Ik kijk aandachtig en zie de mooie interactie tussen een oma en een meisje. Ze zijn intensief en geconcentreerd bezig met het opplakken van lapjes stof. Ze maken een lapjeskat. Ik knip wat stukken voor ze, want beiden vinden het knippen met een grote schaar lastig. De kat is klaar. “Voor jou!”, zegt het meisje enthousiast tegen de oma. De oma straalt. Het meisje heeft een grote lach op haar gezicht. Ik ook. Wat een mooi project is dit toch! 

Angélique de Haze – Directeur en meewerkend leidinggevende Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang De Springplank

1 gedachte over “Parel”

  1. Prachtige parel! Wat zou het mooi zijn als er 2019 meer ruimte komt voor dit soort parels! Parels die ruimte maken voor nieuwe ontmoetingen over grenzen van de eigen organisatie heen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.