EdCampNL in Waalre

Zoveel dagen, zoveel keuzes. Terugkijkend op 2018 is voor mij EdCampNL in Waalre mijn onderwijsmoment.

De EdCampNL werd dit jaar voor het zesde jaar georganiseerd en vanaf dag één is dit voor mij echt een onderwijsfeestje.

Wat verbindt deze mensen? In eerste instantie lijken er meer verschillen dan overeenkomsten te benomen. Deelnemers komen uit PO, SO, VO, MBO, HBO, als docent, ondersteuner of ZZP-er of een combinatie daarvan. Er worden zeer verschillende vakken gegeven en hun leeftijd varieert ook van jong tot oud. Maar als je dan ietsje verder kijkt, dan lijkt iedereen meer op elkaar dan je denkt. Alle deelnemers vullen hun vrije zaterdag met professionalisering, de meesten kennen elkaar via twitter, ze hebben allemaal een voorliefde voor nieuwe ontwikkelingen en vervullen op hun werkplek vaak rol als early adopter. Ook trekken zij graag de kar in vernieuwende projecten en je kunt altijd een beroep op ze doen. En natuurlijk rijden ze zonder mokken de (vaak) vele kilometers.

Kun je het je voorstellen? Een groep gelijkgestemde mensen die op een zaterdag hun kennis komen delen en nieuwe kennis komen halen? En dat allemaal in een zeer gemoedelijke sfeer. Deze wordt nog versterkt door het zelf verzorgen van de inwendige mens. De zelfgemaakte zoetigheden en hartige snacks zijn dan ook niet van de lucht. En het laat zich smaken!

Kortom: er gebeurt iets! Ik heb nog geen EdCampNL gemist en elk jaar ontmoet ik een vaste kern van deelnemers. En elk jaar voelt dat beter. Ik kom elk jaar dan ook vol energie, motivatie en ideeën thuis. En dan, eenmaal thuis, ga ik er eens rustig voor zitten, laat de dag nog eens passeren en denk dan tevreden: ik was weer met onderwijsvrienden!

Glenn Hille @kingboko

1 gedachte over “EdCampNL in Waalre”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.