2 grote ogen keken angstig de klas rond…

In elke groep kom ik ze tegen… kinderen die ik het liefst in mijn binnenzak wil stoppen. Aandoenlijk in hun kwetsbaarheid. Dit jongetje Sem was daarnaast ook nog om op te vreten zo schattig. 

En wat verbazen kwetsbare kinderen mij vaak met hun (veer)kracht.

Sem vond het maar spannend.. zo’n veertjes massage. Waar de andere kleuters zichzelf heel relaxed een veertjes massage gaven op hun gezicht of handen keek Sem toe. Bewegingloos, het veertje in zijn handen.

Toen ik hem vroeg of hij Sam de relax-aap even vast wilde houden knikte hij. Sam is de meest geknuffelde aap in Nederland. Met Sam stevig vast keek Sem naar de andere kinderen die inmiddels elkaars gezicht met het veertje aan het masseren waren. Volkomen stil en ontspannen.

Vanuit mijn ooghoek zag ik hoe daar ineens een veertje over Sams apensnuit ging. Heel zacht. 
Dat noem ik nou letterlijk; veerkracht! Zelfzorg in pure vorm. Doen wat past bij JOU!

Dank lieve veerkrachtige Sem. Wat heb ik weer veel van jou geleerd!

Margo Heikant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.