Werken vanuit mijn hart

Het afgelopen werkjaar verliep anders dan gedacht. Niet alleen voor mij, maar voor ons allemaal. De afgelopen vakantie liep ook iets anders dan gedacht. Door een operatie was ik veel thuis. Moest ik veel rusten. Die rust heeft wat gebracht. Het was fijn. Onverwacht fijn. 

Mijn brein staat niet vaak stil, maakt veel overuren. Overuren maakte ik afgelopen jaar ook letterlijk veel. De Coronacrisis zorgde ervoor dat werk en privé door elkaar ging lopen. Mijn brein stond 7 dagen per week aan. Momenten van rust waren er bijna niet. 

De term werken vanuit je hart kwam in de afgelopen weken vaak voorbij en dat is wat ik graag wil doen. In mijn werkend leven, maar ook in mijn privé leven. Ik wil leven vanuit mijn hart. De dingen doen vanuit mijn drijfveren en overtuigingen. Ik wil vaker mijmeren, rust nemen en beslissingen maken die goed voelen en in balans zijn met wie ik wil zijn. Ik wil ruimte creëren. Die durven pakken. Daarbij dicht bij mezelf blijven, me niet laten afleiden door teveel krachten van buitenaf. Hoe doe ik dat? Dat is mijn vraagstuk voor de komende tijd, want ik ben er nog lang niet. 

Deze zomer al wel een beetje. Doordat ik veel moe was en mij niet kon concentreren legde ik mijn telefoon vaker weg. Was vaker gewoon aan het mijmeren. Weg aan het dromen, aan het dromen over van alles en nog wat. Ik luisterde ook naar veel verhalen en gesprekken. Over onderwijs, over het leven, over spiritualiteit. 

Vaak laat ik me leiden door mailtjes, telefoontjes en appjes. Vaak reageer ik snel, te snel. Daarbij neem ik te weinig tijd om even adem te halen en bedenktijd te nemen. Ik hol van het één naar het ander. 

Komende tijd ga ik mijn werkdagen beter afbakenen en de andere dagen meer benutten met andere dingen. Dingen waar ik energie van krijg. Wandelen, rennen, schilderen en mijmeren, maar ook nieuwe ideeën uitwerken en daadwerkelijk uitvoeren.

Die nieuwe ideeën gaan over de invulling van mijn leven naast mijn mooie werk bij CiST. Het samenbrengen van mijn talenten. Het starten van mijn eigen onderneming. Het zetten van stappen naar het realiseren van mijn dromen. Het groeit en bloeit en dat is zo fijn.

Ik wens iedereen een heel mooi bruisend werkjaar toe. Hopelijk gaat dit werkjaar ook voor jullie gepaard met hele waardevolle mijmeringen.

Lizette Mijland 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.