Even Teamse(deel 2)

Deel één heb ik op mijn eigen website geschreven en nu, 11-7-2020 dag 3 van mijn vakantie, klim ik weer in mijn toetsenbord na een oproep van Onderwijskoppen.

Holy moly wat een periode was dit zeg, bizar dit ook mee te maken.

Maar waar staan wij nu, en welke kant gaan wij op. Deze periode heeft mij persoonlijk duidelijk gemaakt hoe lastig afstand onderwijs voor docenten kan zijn. In tranen heb ik collega’s aan mijn bureau gehad en vanaf 17 maart 2020 was ik ineens mede docent van alle klassen Teams.

Soms niet eens nodig, en soms nam ik even een les over omdat bij docent de camera of geluid het niet deed. Zou je dit in het echt, bij een klas ook doen? De les overnemen omdat je collega het “even” niet doet?

Dit deed mij wel wat, want het getuigt ook van vertrouwen dat de collega’s het toelieten, niet stoer blijven vasthouden maar het fijn vinden dat iemand even meekijkt.

Ik zit hier echt niet op te wachten maar bij de laatste schooldag ben ik daarvoor wel even in het zonnetje gezet.

En deze laatste schooldag, 3 juli, namen we ook afscheid van best veel collega’s, 20 lieve collega’s. Lijkt veel maar heeft ook een verhaal. We zijn sinds paar maanden weer actief in ons eigen gebouw.(zie deel één van even Teamse) Vier collega’s gaan met pensioen, overigen gingen andere uitdagingen aan (na vele dienstjaren bij Fons Vitae). Soms was gewoon het contract voorbij.

Ondertussen groeien we wel weer als kool, en mogen we ook weer 19 nieuwe collega’s erbij verwelkomen. Wat ook spannend gaat worden is mijn eigen werk. Naast IT-beheer en Magister geef ik ook voor Fte 0,2 Informatica. Dit gaat naar 0,4(en een beetje)
Super veel zin in. Ook gaat mijn collega Joppe die bovenschool ICT-beheerder is geworden voor de drie scholen van de stichting SVOAZ S-T-U-G door met automatiseren van de gegevens Magister vs Microsoft365.

S-T-U-G onthoudt deze naam, dankzij deze APP van het bedrijf Broadhorizon hebben we in 2021 een automatische koppeling met Microsoft365 en Magister. Nieuwe leerling of docent erbij, of eraf gelijk aangepast in Microsoft365

Daarnaast gaan we met BYOD beginnen op basis van ondersteunde apparaten indien besteld bij de Rentcompany, en regelt de leerling dit volledig zelf dan “echt” eigen verantwoording.

Onze infrastructuur is er klaar voor, maar hoe gaan we dit straks zien in de klas. Spannende tijden dus.

Maar nu even vakantie. Vakantie is voor mij ook even hobby met ICT.
De MicroBit gaat mee, en een programmeerbare drone. Heb een leuk project lopen met een school in Griekenland https://onderwijs-op-afstand.nl/twin-twin-met-teams-en-etwinning/ En daar ga ik weer even een leuke opdracht voor verzinnen.

Fijne vakantie allemaal
Eric Redegeld

Eric is Systeem beheerder/Informatica docent bij het Fons Vitae Lyceum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.