Het werd een feest dat drie dagen lang heeft geduurd

Een jaar geleden schreef ik een stukje over mijn mooie onderwijsmomenten in Indonesië.

En nu precies een jaar later schrijf ik u graag weer een nieuw mooi onderwijsmijlpaal vanuit Indonesië.

Het is 17 december 2019 als ik opnieuw afreis naar Java om de opening van ons schoolgebouw te vieren omdat we tot nu toe les gaven onder afdakjes die na een jaar gebruik op instorten stonden.

Vol verwachting land ik op het vliegveld in Yogjakarta in de hoop veel leuke activiteiten te mogen organiseren voor de kindjes van onze kleuterschool. Het liep even anders. De man van Rivi, onze juf, kreeg op de dag van mijn aankomst een vreselijk ongeluk op de bouw van onze school. Hij kreeg een cirkelzaak in zijn gezicht en was niet verzekerd. De eerste week werd een week van regelen en hopen dat hij geopereerd zou kunnen worden. Dit is uiteindelijk gelukt maar wat een verschil met de gezondheidszorg in Nederland en Indonesië…

De tweede week konden we dan eindelijk feest gaan vieren samen met alle kinderen, hun ouders, schoolleiders uit de omgeving en overheidsfunctionarissen vanuit de regio midden Java. Het werd een feest dat drie dagen lang heeft geduurd. Wat een prachtige ervaring voor mij om mee te mogen maken. En wat genoten alle kinderen van hun dansjes en liedjes en uitstapjes en lekker eten tijdens deze festiviteiten.

Kortom een mijlpaal voor onze school. In slechts 5 maanden is er een gebouw weggezet zonder hulp van machines en moderne technieken.

De school is na de kerst vanuit de nieuwe locatie opgestart en we hopen dit jaar een mooie speelplaats te realiseren, wat meubels voor de kids en juffen te kopen en de medewerkers op cursus te kunnen sturen.

Misschien kan ik in januari 2021 schrijven dat alle bovenstaande wensen zijn voltooid en we nog meer kinderen kunnen voorzien van onderwijs.

Mary van der Zijden

Yayasan Setetes Embun/ Java

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.