Van Niets Iets maken: waar leraarschap

WAAR leraarschap is dat wat de leraar IS voor kinderen. Natuurlijk is mijn onderwijsmoment van 2018 ook Oss op 20 september. Ik schreef er al over: http://edithblogt.nl/koffie-protocol-professionele-intuitie/
Mijn collega’s Irna, Peter en Sandra schreven er hun onuitwisbare onderwijsmoment over.

Heel ver weg van thuis. Van onze scholen. Van verdrietige ouders en onze krachtige collega’s. Hier in Gambia, heb ik weer op een heel andere manier bevestigd gezien dat alles in het onderwijs staat met DE leraar. Zij die van niets iets weten te maken….

Leraren die, daar waar je nauwelijks kansen kunt zien, ze toch vinden. Kinderen iedere dag besmetten met hun wijsheid. Hun verhaal. Met geen middelen en materialen kinderen aan de hand nemen. Ze taal leren. Er voor hen ZIJN. 
Dat is niet verschillend in Kotu of in Oss. Met hart en ziel hoop ik dat er in 2019 hier en bij SAAM*scholen volop redenen mogen zijn om de slingers op te hangen. 

Leve het onderwijs. Leve de leraar. Edith van Montfort Collega van Bestuur SAAM* voor even in Afrika

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.