Uit liefde is alles ooit begonnen

Je bent jong en je kiest ervoor om juf te worden. Je hebt er nog geen idee van  wat je te wachten staat in je verdere leven. En dan ben je 57 en moeder van 2 volwassen dochters. Je beseft dan dat juf zijn geen beroep is maar een cadeautje is omdat je elke dag de kans krijgt onderwijs te mogen geven……

Je droomt sinds je vroege jeugd al over rijstvelden en je hebt geen idee waar dit vandaan komt. En dan krijg je Indische vrienden en 2 Indische dochters. 

Eindelijk reis ik juli 2016 af naar Java alwaar ik een school bezoek. Daar is iets drastisch veranderd in mijn leven. Ik wilde hoe dan ook terug. Eenmaal terug in Nederland is mij gevraagd om een school/stichting op te richten te midden Java alwaar het erg arm is. 

Januari 2017 starten Gondrong Gunawan en ik onze school. Mei 2017 reis ik terug naar Java. Deze keer als juf en ontmoet vele lieve kids waar ik meteen van ging houden. Na een jaar van hard werken is dan januari 2018 een officiele school gestart. 

En nu vandaag 2 januari 2019 beleef ik na 4 bezoeken aan Java de eerste dag met echte juffen op een echte school met 3 klasjes onder afdakjes. Ik huil van geluk als ik alle lachende gezichtjes van de kinderen zie. 

We zijn er nog lang niet en we hebben nog veel wensen voor de toekomst. Ik deel mijn ervaring en toewijding als juf hier en zie het enorme verschil tussen mijn klas in Nederland en de klassen hier.. Het is prima zo….. 

Want waar liefde is is hoop en toekomst..

www.yayasansetetesembun.org

groetjes,

Mary van der Zijden
leerkracht bs JL Driecant te Tilburg
Gondrong Gunawan
eigenaar school in Java

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.