Die plek waar de magic happens

Ruim een jaar geleden schreef ik mijn onderwijsmoment van 2016. Wat lijkt dat allemaal al weer lang geleden! Wat is er in het afgelopen jaar veel gebeurd! Ik heb moeite met het kiezen van 1 echt onderwijsmoment, er is niet echt één situatie die te vangen is.

Ik kies voor dit onderwijsmoment van 2017 voor een locatie, namelijk net buiten mijn comfortzone, je weet wel, die plek waar de magic happens!

Het afgelopen jaar heb ik me veel buiten mijn comfortzone begeven, ik heb trainingen gegeven aan collega docenten, was keynote speaker en vertelde in 3 minuten mijn showcase, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Ik weet niet hoe jou comfortzone eruit ziet maar de mijne is lekker cosy, lekker warm en knus. Het is een ruimte met veel ramen en veel inspirerende quotes die me soms verleiden om de deur van mijn comfortzone eens open te zetten en mijn neus buiten de deur te steken.

Buiten is het helemaal niet zo koud en guur als ik had gedacht. De zon schijnt er zelfs een beetje, er waait een fris windje en er klinkt een muziekje net om de hoek van mijn comfortzone, het klinkt heel aanlokkelijk…..stapje voor stapje verlaat ik stiekem mijn holletje.

Wonderlijk genoeg voel ik me best vertrouwd! Ik besluit mijn holletje uit te breiden met een tuin, lekker ruim, veel frisse lucht! Maar wel een stevig hek eromheen….stel je voor….daar buiten is het eng!

Maar ook dat lijkt wel mee te vallen! Door het hek heen zie ik telkens mensen lopen, sommige komen vragen of ik mee ga iets leuks doen…..eerst bedenk ik nog wat smoezen maar al snel besluit ik ook het hek open te zetten en ver buiten mijn comfortzone te treden. Ik kan het jullie allemaal aanraden! Dit is echt de plek waar de magie is! Je hebt niet alles zelf in de hand en soms kun je weleens struikelen en loop je een schaafwond op maar je bent snel weer terug op honk en misschien is dat niet eens nodig want een comfortzone is niet altijd een locatie of de mensen om je heen, je kunt je eigen comfortzone zijn!

Ik blijf het komende jaar op zoek naar de magie buiten mijn comfortzone, neem wat magie mee terug en deel dat graag met wie er maar op zoek is naar magie! Ik wens jullie allen veel stapjes of grote passen buiten je comfortzone! Geniet ervan!

Rhea Flohr

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.