Waar het bloed kruipt

Na een bijzonder 2015 jaar, bleek 2016 ook bijzonder te beginnen. Mijn opdracht liep wat eerder af dan gepland en verwacht. En hop. Daar ga je dan. Voor de uitdaging om niet al te lang gebruik te maken van de geldelijke bijdrage van het Uitermate Waardevolle Vult-u-dit-nog-even-in-bedrijf (UWV).
Dus hop. Daar ga je dan. Koffiedrinken, netwerken, lunchen, bellen, bijpraten en oude contacten aanhalen.
En nadenken over wat ik nu echt wil. Waar ik echt blij van word. Want het is verleidelijk. Vacatureteksten met stoere titels, mooie baaninhoud en toffe salarisplaatjes.
Het kostte me wat nachten slaap en toen zongen we tijdens een repetitie van mijn popkoor Survivor met Eye of the Tiger. En raakte me deze zin “So many times, it happens too fast. You trade your passion for glory”
Dus hop. Daar gingen dan. De vacatures bij banken, IT bedrijven, energie leveranciers en casino’s.
Want eigenlijk weet ik wel waar ik blij van word. Waar mijn ogen van gaan blinken en waar ik zo graag mee bezig ben.
Verbinden, netwerken, nieuwe dingen doen, innovatie, met een team werken en vooral onderwijs. Want dat onderwijs, dat kruipt waar het niet gaan kan. Of het door mijn moeder komt of door andere familie die al jaren voor de klas staat. Of komt het doordat ik mijn kinderen, de kinderen om mij heen en nog sterker ook de volwassenen om mij heen mooi onderwijs toewens. Onderwijs waar je jezelf kan zijn, onderwijs waar je je talent ontdekt. Waar je mag groeien, nieuwsgierig mag zijn en uitgedaagd wordt.
En nu dan. Aan de bak bij Fontys. Voor een Leven Lang Leren. Want studeren is mooi. Studeren naast je baan is nog mooier. En eigenlijk is Ontwikkelen en jezelf worden, het allermooiste.
Ik word elke dag blij van de verhalen. Niels die met zijn HBO diploma eindelijk echt teamleider mocht worden. Annette die haar baan opzegde om een complete ommezwaai te maken in haar werk, want op een financiële afdeling tot haar 68e, dat werd het toch echt niet. Karin die met 3 kleine kinderen, een verbouwing en een uitdagende baan een Master volgt en met blinkende ogen vertelt hoe ze daarvan groeit. En zo zijn er vele, vele verhalen meer.
Ik vind het wat. Ik word er blij van. Onderwijs. Voor mij liefst elke dag een onderwijsmoment.

Janneke Gielisse – Is dol op innovatie, social, online. Marketeer in hart en nieren met een zwak voor onderwijs, persoonlijke ontwikkeling en een leven lang leren. Leest alles wat los en vast zit. Daarnaast trotse moeder van 2 stoere jongens. @jannekegielisse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.