Mijn mooiste onderwijsmoment van 2016

Het afgelopen jaar vierde ik mijn 40 jarig onderwijsjubileum. Een prachtige dag met vele mooie momenten beleefd. Maar toch vond ik een ander moment voor mij veel meer van betekenis! Mijn moeder van 96 jaar was ook bij mijn jubileum en zij merkte toen op dat ze nog nooit een les had gezien van mij. Dit zette mij toch wel aan het denken….
Ik heb mijn moeder kort na mijn jubileum uitgenodigd om bij mij in groep 1-2 een les bij te wonen over de boerderij. Mijn moeder heeft vroeger zelf een boerderij gehad dus dat kwam zeer goed uit. De kinderen mochten vragen stellen aan mijn moeder. Geweldig hoe mooi ze de vragen van de kinderen beantwoorde! Daarna heeft mijn moeder een “melkinstructie” gegeven met zoveel toewijding! De kinderen waren super betrokken en wilden ook graag leren hoe dat moest. De kinderen en ook ik hebben hier enorm van genoten. Maar mijn moeder ook, vol trots vertelde ze aan familie en bekenden hoe leuk het was geweest!

Dat deze wens van haar nog gerealiseerd is vind ik zo fijn, zeker omdat mijn moeder in augustus is gevallen en nu in een zorgtehuis is opgenomen. Dit wilde ik graag delen, het was voor mij het onderwijs moment van 2016!

Maria van der Heijden
Leerkracht groep 1-2; Remedial teacher en motorisch remedial teacher
John F. Kennedyschool Oss

5 gedachten over “Mijn mooiste onderwijsmoment van 2016”

  1. Wat mooi om te lezen hoe je moeder zo genoot van het in de klas zijn, en de leerlingen die zo betrokken waren! Een prachtig moment!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.