Ga Doen!

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar voor mij. Nadat 2015 het jaar van ‘weer opkrabbelen’ was, was 2016 het jaar van het knopen doorhakken. Fulltime in het onderwijs blijven voedde mijn passie niet meer voldoende, er ontstond een energielek en dat moest gesloten worden. Wat ga ik dan doen? Helemaal het onderwijs uit? Een streep onder mijn onderwijs carrière en aan de slag in het bedrijfsleven? Dat gaf me niet echt een fijn gevoel. Ik wil mijn school niet zomaar de rug toekeren. Ik besloot het gesprek aan te gaan met mijn teamleider en die sprak de verlossende woorden: je hoeft toch niet helemaal weg voor de klas? je kunt toch ook iets zoeken wat je kunt combineren met je activiteiten als docent?

Mijn ontslag voor 0,2 begon op 1 juni 2016, toen kwam ook de rust om te bedenken wat dan eigenlijk wel? Wie zit er nu op mij te wachten? Wat kan ik betekenen? Op welke manier kan ik mijn bijdrage leveren? Aan wie? Hoe maak ik gebruik van mijn passie en mijn talent?

Moeilijke vragen waar ik misschien wel een antwoord op weet maar misschien is dat antwoord over een paar maanden wel weer anders. De vragen belemmerde mij ook een beetje, ik werd er eerder passief van dan actief. Op school was ik ondertussen aan het DOEN, gewoon, mijn werk. Wel met meer rust en ontspanning. Langzaam maar zeker ontstond er zo meer ruimte in mijn hoofd om zaken aan te pakken, gedachtes te laten bezinken en de volgende stappen te bekijken en te nemen.

Beweging is besmettelijk! Collega’s op school gingen met mij mee DOEN, lessen anders aanpakken, meer naar het leerproces kijken dan naar een toets of meer ICT inzetten in de les. Fijn! Ook in mijn netwerk had mijn beweging gevolgen, mijn eerste opdrachten druppelen binnen en dat is heel gaaf om te ervaren!

Voor het komende jaar blijf ik in de DOE-modus, DOE je mee? Voor je het weet sta je op een punt waarvan je nooit gedacht had dat je er zou willen zijn!

Rhea Flohr, docent aardrijkskunde en mediawijsheid op het Antoon Schellenscollege en sinds dit jaar ook onderwijsondernemer.

4 gedachten over “Ga Doen!”

  1. Judith van Sprundel

    Rhea, volgens ben jij dit jaar alleen maar druk DOENde geweest met allerlei inspirerende dingen. Mission accomplished! Wat knap dat je deze weg hebt gevonden. Ga vooral door! Ik lift graag mee met en op jouw ervaringen!

  2. Inspirerend verhaal Rhea. Mooi! Ben zelf ook aan het nadenken hoe ik meer kan halen uit mezelf , meer doen en er meer energie uit halen . Ga zo door! Ik blijf je volgen

    1. Met jouw heftige verhaal in mijn achterhoofd kan ik dat heel goed begrijpen Petra! Verlies nooit uit het oog waarom je voor de klas staat! Daar zit ook energie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.