Categorieën
Werkvorm

Van 2016 naar 2017 in 16 minuten

Heb je 16 minuten over? Ga dan het experiment aan.

Stap 1: Schrijf minstens 16 dingen op waarvoor je dankbaar bent in 2016. Mensen die je ontmoet hebt. Gebeurtenissen. Inzichten die je kreeg. Dingen die je deed of die je juist niet deed. Je hebt er zo 16 bij elkaar!

Stap 2: Schrijf minstens drie dingen op die je wilt verwelkomen in 2017. Mensen, ervaringen, veranderingen in je leven misschien. Wat wil je dat het nieuwe jaar jou brengt?

Wees zo concreet mogelijk. Dus liever niet ‘ik wil fitter zijn’ maar bijvoorbeeld: ‘ik wil in mei vijf kilometer achter elkaar kunnen hardlopen’.

Stap 3: Schrijf drie dingen op die je nu al kunt doen. Kleine acties, waardoor je doel van 2017 al dichterbij komt. Doe die drie kleine acties de komende weken dan ook echt.

Heb je iets meer tijd en ben je met meer mensen?

Ben je binnenkort met een groep mensen bij elkaar? Bijvoorbeeld tijdens oudjaar? Of tijdens de nieuwjaarsvisite? Doe dan deze variant voor stap 3 van de oefening:

Ga op leeftijd zitten. Met de klok mee van oud naar jong.
De jongste vertelt zijn of haar grootste wens voor 2017. Wat wil ik verwelkomen? Liefst zo concreet mogelijk. En de jongste vraagt aan degene die net iets ouder is en dus rechts van hem of haar zit: Wil je me helpen door …. te doen? Fijn als het hulp is die iemand ook echt kan geven!
Dan vertelt die persoon zijn of haar wens voor 2017. En hij of zij vraagt aan degene die rechts zit: Wil je me helpen door … te doen?
En zo verder. Tot je de hele kring rond bent. Zo creëer je verbinding. En er ontstaat een beweging in geven en nemen. Hoe fijn is dat!

Veel plezier!

Let op: de jongste heeft het geluk dat hij alleen maar hulp hoeft te ontvangen. En de oudste geeft alleen hulp. Zo gaat het.

Miriam van Kreij december 2016

Ik ken Miriam al enkele jaren via Twitter. Zij heeft mij geholpen in een hele zware tijd. Ik kwam deze werkvorm tegen in haar nieuwsbrief en wilde hem hier graag delen. Hieronder iets meer informatie over Miriam en over het bijzondere werk wat ze doet. 

Miriam van Kreij. Sinds 2011 begeleid ik vrouwen die eens of vaker een miskraam hadden. Of die op een andere manier een kind verloren tijdens de zwangerschap. Bij sommigen was het een paar maanden geleden, bij anderen járen terug. Door mijn begeleiding helen ze de ervaring, waardoor ze weer goed functioneren. Ze kunnen vol vertrouwen verder in hun gezin en in hun werk.

Op basis van die expertise, geef ik sinds 2016 ook trainingen aan verloskundigen. Speciaal voor verloskundigen is de training ‘Vrouwen met een miskraam goed begeleiden’. Ik ben er trots op dat de KNOV deze training heeft geaccrediteerd met 6 punten.

Al meer dan 20 jaar werk ik als trainer in communicatie en persoonlijke ontwikkeling, in het bedrijfsleven en bij overheidsorganisaties.

Bij Phoenix in Utrecht volgde ik opleidingen in systemisch werk, familieopstellingen. En ik ben gecertificeerd NLP-trainer.
Voordat ik met mijn eigen bedrijf startte, heb ik met plezier 15 jaar gewerkt in het bedrijfsleven. Bij grote en kleine organisaties, onder meer als communicatietrainer en leidinggevende. En lang daarvoor ben ik afgestudeerd in de toegepaste wiskunde met als bijvak communicatie. Vandaar dus ir. Miriam.

Wil je meer weten neem dan hier eens een kijkje.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.