Een moment voor jezelf

Het geheim van duurzame inzetbaarheid schuilt in gemotiveerde en betrokken medewerkers. Mijn ervaring met onderwijsmensen met hart voor onderwijs is dat ze vaak de tijd niet nemen om te ontspannen en soms ook niet weten hoe ze dat moeten doen. Veel mensen zijn perfectionistisch van aard. Niet alleen in hun werk, maar ook thuis. Het is een uitdaging om in de huidige (onderwijs) wereld een goede balans te vinden tussen werk, thuis, inspanning en ontspanning.

Sinds ik een stapje terug heb gedaan in mijn werkend onderwijsleven komen er weer mooie ideeën in mijn hoofd. Ideeën waar ik een tijd lang geen ruimte voor had. Nu zijn ze weer aan het bruisen. Onderwijskoppen is zo’n idee. Waar het allemaal gaat uitkomen weet ik niet, maar ik geniet ervan om te bouwen aan deze onderwijssite.

Naast onderwijs heb ik nog een passie. Eind jaren negentig mocht ik tijdens mijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg vier jaar lang focussen op dat waar ik het meest blij van word. Tekenen en schilderen en alles wat er maar enigszins mee linkt. Het waren vier fantastische jaren voor mij waarin ik mooie feedback mocht ontvangen en eindelijk eens echt uitgedaagd werd om te reflecteren en hard te werken. Hard werken bleek fijn te zijn en door hard werken kwam ik tot mooie beeldende én persoonlijke processen.

img_5348

Het leven ging verder en ik bleek ook een persoon te zijn die van stabiliteit en enige vorm van materialisme houdt. Ik begon aan mijn opleiding aan de Pabo. De afgelopen 16 jaar heb ik met hart en ziel gewerkt in deze mooie sector. Ook in mijn privéleven gebeurde van alles. Ik trouwde en we kregen een prachtige dochter. We werden opgeslokt door onze ambities en door de waan van de dag. Helemaal niet erg, maar ik merkte steeds meer dat ik er onrustig van werd. Afgelopen jaar kwam daar verandering in.

Binnen mijn nieuwe huidige baan heb ik de kans gekregen om mijn twee werelden te verbinden en dat brengt veel geluk en ruimte. Door letterlijk meer tijd te hebben komt er meer ruimte voor andere dingen. Momenten van overdenken en lekker aanrommelen zijn er weer en ik geniet ervan.

Sta jij ook op een kruispunt in je onderwijsleven of wil je investeren in een moment van rust en ontspanning? Wil jij bewust werken aan je duurzame inzetbaarheid? Misschien kan ik je iets bieden? Ik ben geen gediplomeerd coach, geen psycholoog, maar wel iemand met hart voor mensen en onderwijs. Daarnaast heb ik natuurlijk de nodige onderwijservaring en ben ik gediplomeerd tekendocent. Ik nodig je van harte uit voor een bezoek aan mijn atelier aan huis. Je gaat daar lekker aan de slag met doek en verf. Samen zullen we een thema zoeken waar jij mee vooruit kunt. Terwijl we dat aan het doen zijn is er tijd voor gesprek. Over je drijfveren, je onderwijspassie, je huidige beleving van je werk, je dromen voor de toekomst. Kortom een moment voor jezelf waar je blij van wordt.

Lijkt het je wat? Neem contact met mij op en we plannen jouw moment voor jezelf in. Mailen mag naar: Info@onderwijskoppen.nl
Bellen kan via: 06-28547067